…
…
…
11 Aralık 2023, Pazartesi Ankara

2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk Toplantısını Gerçekleştirdi


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı asgari ücret zammını belirlemek için ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu açılış toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonuna başkanlık ederek, açılış konuşması yaptı.

İşçi ve işveren taraflarının temsilcilerinin hazır bulunduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak rakamı belirleme çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen ilk toplantıda yöntem ve çalışma takvimini belirledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un katılımlarıyla bakanlık binasında gerçekleşti.

Komisyon, Toplantılarına Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş’ın Başkanlığında Devam Edecek

İşçi tarafını Türk-İş, İşveren tarafını TİSK’in temsil ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş’ın Başkanlığında sürdürecektir.

11 Aralık Pazartesi gerçekleşen toplantıda, açılış ve protokol konuşmalarının ardından komisyon çalışmalarını basına kapalı olarak Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş’ın başkanlığında sürdürmüştür. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantının 18 Aralık'ta yapılması kararlaştırılmıştır.