…
…
…
…
30 Nisan 2024, Salı Trabzon, Türkiye

“Resmi Arabuluculuk Bölgesel Eğitimi” İlk Toplantısı Trabzon’da Gerçekleştirildi


Eğitimde, Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Kapsamında Yürütülen Arabuluculuk İşlemlerinin İyi İşleyen Ve Aksayan Yönleri Ele Alındı

Genel Müdürlüğümüz tarafından planlanan “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Kapsamında Yürütülen Arabulucu İşlemlerinin İyi İşleyen ve Aksayan Yönlerinin Tartışılması ve Önerilerin Gerçekleştirilmesi Projesi” eğitiminin ilki 26-27 Nisan 2024 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi. Eğitime; Genel Müdür Yardımcımız İbrahim Akın, Toplu İş Sözleşmesi ve Sendika Üyeliği Daire Başkanı Zekai Özçelik, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Elif Benlice, Çalışma İstatistikleri Daire Başkanı Hayriye Özkaldı, Çalışma ile İŞKUR İl Müdürlükleri ve bölgede görev yapan arabulucular katılım sağladı.

Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcımız İbrahim Akın, “Çalışma barışının sağlanması, işçilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş kanunu ve yönetmeliklerimiz kapsamında haklarının korunması için gayret göstermekteyiz. Bilindiği üzere, 7 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, işçilerimize örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi hakkı vermek üzere çıkarıldı. Toplu iş sözleşmelerine ilişkin hazırlıkların başlaması, imzalanması ve uygulanması ile nihayete eren tüm bu aşamaları, toplu pazarlık süreci olarak ifade edebiliriz. Toplu pazarlık süreçleri, tarafların taleplerini dile getirip sorunlarını çalışma barışı içerisinde müzakere etmelerine olanak sağlayan önemli bir aktördür. Toplu pazarlık sürecinin barışçıl bir şekilde sona ermesini amaçlayan bir kurum olarak arabuluculuk, çalışma hayatında önemli bir yere sahiptir. Biz de bu anlamda arabuluculuk işlemlerinde yaşadığımız sorunları ele almak ve çözüm üretmek için buradayız” diye konuştu.

Eğitimin ilk günü önce Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer tarafından “Toplu Sözleşme Süreci Eğitimi” verildi, daha sonra “Arabuluculuk Eğitimi ve Tartışma Paneli” gerçekleştirildi. Öğleden sonraki oturumlarda ise arabulucuların sahada tanık oldukları ve yaşadıkları problemler tartışıldı.

Eğitimin ikinci gününde Zafer Yılmaz tarafından “İletişim Teknikleri ve Beden Dili” eğitimi verildi. İkinci oturumda ise Bakanlık personeli tarafından sunulan “Yetki Tespit Sürecinde Görevli Makam İşlemleri” eğitimi gerçekleştirildi.

Bölgesel eğitimler, Antalya, Mardin, İstanbul ve Ankara şehirlerinde de gerçekleştirilecek.