…
23 Mayıs 2019, Perşembe

12. Çalışma Meclisi


12. Çalışma Meclisi  Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle “Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak” gündemi ile 23 Mayıs’ta Ankara ATO Congresium’da Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen 12. Çalışma Meclisi toplantısında  Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ve ILO Genel Direktörü Sayın Guy RYDER da açılış konuşmaları yapmıştır.

Küresel Komisyon Üyesi Atsushi SEIKE misafir konuşmacı olarak katkı sağlamış, “Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak” raporu hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu  Başkanı İlker AYCI ve Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Erdem ERKUL konuya ilişkin konuşmalar yapmıştır.

Program, "Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak: Çalışanların ve İşverenlerin Rolü ve Beklentileri" paneliyle devam etmiştir. Oturum başkanlığını Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Fatih UŞAN'ın yaptığı panelde TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, TOBB, MEMUR-SEN, KAMUSEN ve TESK adına konuşma yapan temsilciler raporu değerlendirmişlerdir.

Program sonrasında Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, ILO Genel Direktörü Sayın Guy RYDER, işçi, memur ve işveren sendikalarının genel başkanları ve yöneticileriyle iftarda bir araya gelmiştir.