…
22 Mart 2024, Cuma Ankara, Türkiye

BAZI BASIN YAYIN ORGANLARINDA ÇIKAN "İZMİR'DEN GELEN İŞÇİLERLE GENEL MÜDÜRÜMÜZÜN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN HABERLERLE İLGİLİ" BASIN AÇIKLAMASI


İzmir’de işyerinden çıkarılan ve Ankara’ya yürüyen bir grup işçi, bugün Bakanımız Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN ile görüşmek istediklerini belirtmiştir. Çalışma Genel Müdürümüz Dr. Mehmet BAŞ, Bakanımızın yoğun programı nedeniyle görüşemediği işçileri, makamında ağırlamıştır.

GÖRÜŞME İDDİA EDİLENİN AKSİNE 2 SAATE YAKIN SÜRMÜŞTÜR
İşçilerin ve beraberindeki heyetin Bakanlığımıza, Genel Müdürlüğümüze giriş ve çıkış saatleri kayıt altındadır.

Basın organlarında ve sosyal medya platformlarında İddia edilenin aksine saat 12.30’da başlayan görüşme 2 saate yakın sürmüş ve Genel Müdürümüz Dr. Mehmet BAŞ, işçi temsilcileri ve beraberindekilerle yakından ilgilenmiştir.

GENEL MÜDÜR BAŞ: “ÖNCELİĞİMİZ SOSYAL DİYALOG VE ÇALIŞMA BARIŞIDIR”
Yaşadıkları sorunları anlatan işçi temsilcilerine, yasal uygulamalar ve mevzuat hakkında genel bilgi veren Baş, “Bizler Genel Müdürlük olarak tüm sendikalara karşı eşit mesafedeyiz. Önceliğimiz daima sosyal diyalog ve çalışma barışının tesis edilmesidir. Bu konuda sizlere yardımcı olmak isteriz. Kapımız sonuna kadar her zaman olduğu gibi tüm taraflara açıktır. Meseleyi bu şekilde ele alıp incelemek gerekir. Biz de bunu yapıyoruz, sosyal tarafların tamamını kapsayan bir bakışla sosyal diyalog kapılarını sonuna kadar açık tutarak çözüm odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz” açıklamasını yapmıştır.

Görüşmenin bitiminde işçilerle birlikte gelen Tarım-Sen Temsilcisi, kabul edilmelerinden ve toplantının gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini dile getirmiştir.