…
…
…
05 Aralık 2023, Salı

“İş Teftiş Rehberlik ve Sosyal Diyalog Yoluyla İşyeri Uyumunun Güçlendirilmesi” Projesi 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısını Gerçekleştirdik


1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, Bakanlığımız birimleri ve ILO Ankara Ofisi ile proje paydaşı Bakanlıklar, sendika, konfederasyon ve birlik temsilcilerinin katılımıyla 29 Kasım 2023 tarihinde ILO Türkiye Ofisinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantının açılış konuşmalarını Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir AKTÜRK, ILO Türkiye Direktör Yasser Ahmed HASSAN, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Melahat GÜRAY yapmıştır.

Projeye katkı sağlayan tüm taraflara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Başkan AKTÜRK, Proje kapsamında yürütülen çalışmalar ile 50 yılı aşkın bir süredir işbirliği yapılan Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO) ile olan ilişkilerin daha da güçleneceğini,  paydaşların teknik kapasitelerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını, iş teftişinin önleme ve rehberlik edici yönünün daha çok ön plana çıkarılarak kadın ve erkek işçiler için insana yakışır iş ortamının oluşturulmasına katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etmiştir.

ILO Kıdemli Proje Koordinatörü Burcu AKÇA HACIOSMANOĞLU, proje hakkında genel bilgilendirme yapılarak projenin ilerleme durumu ile takip eden altı ay içerisinde yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi vermiştir.

Yönlendirme Komitesi üyeleri de görüş ve önerilerini paylaşarak Projenin başarı ile sonuçlanması için her türlü desteği sunacaklarını ifade etmişlerdir.