…
…
…
25 Nisan 2024, Perşembe

Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu Gerçekleştirildi


18 Nisan 2024 tarihinde Türkiye Kömür Üreticileri Derneği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu” açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Dr. Alparslan BAYRAKTAR ile Bakan Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN ve Sayın Faruk ÖZÇELİK’in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının ve sektörün temsilcileri katılım sağladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Dr. Alparslan BAYRAKTAR’ın hitaplarını gerçekleştirdiği programda, Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Başkanımız Bekir AKTÜRK’ün yaptığı “Madenlerde Denetim ve Teftişte Yeni Model Uygulamaları” konulu 1. Oturumda; Prof. Dr. Muhammed Fatih UŞAN tarafından iş kazaları ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sorumluluklar hakkında, İş Başmüfettişi Mustafa İlkan ÖZER tarafından Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının yapısı, iş sağlığı ve güvenliği teftiş yaklaşımı ve uygulamaları ile maden teftiş modelleri ve teftiş süreçleri hakkında, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Ruhsat Denetleme Dairesi Başkanı Hasan Hüseyin IRGAT tarafından MAPEG’in maden işyerlerindeki denetimleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 

Sektör temsilcileri tarafından yöneltilen soruların cevaplanmasının ardından gerçekleştirilen plaket töreni ile oturum sona ermiştir.