…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2023, Çarşamba Azerbaycan

Kardeş Ülke Azerbaycan’a Gerçekleştirilen Çalışma Ziyareti


Bakanlığımız ile Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı arasında 19 Mayıs 2022 tarihinde imzalanan “Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu X. Toplantısına İlişkin Protokol” ile mutabakata varılan “çalışma ilişkileri, istihdam ve sosyal güvenlik” konularında karşılıklı deneyimlerin paylaşılması ve ortak çalışmaların sürdürülmesine yönelik 2022-2023 Eylem Planı’nda Başkanlığımızın sorumlu birim olarak yer aldığı “Teftiş Faaliyetlerinin Etkinliğinin Arttırılması” ve “İş Teftiş Faaliyetlerinde Otomasyon Sistemi, Teftiş Stratejisi ve Planlaması” eylemleri ile ilgili çalışmalar Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Emek Müfettişliği Kurumu ve Çalışma Politikası Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde sürdürülmektedir.

Eylem Planı kapsamında 12-14 Eylül 2023 tarihleri arasında Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir AKTÜRK başkanlığındaki heyet tarafından Azerbaycan Cumhuriyetine gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde Bakan Yardımcısı Sayın Anar KERİMOV, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Sayın Cahit BAĞCI ve Devlet Emek Müfettişliği Kurumu Başkanı Sayın Veli GULİYEV ile Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Bakan Yardımcısı Sayın Anar KERİMOV ile gerçekleştirilen toplantıda Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunularak Başkanlığımız ile Devlet Emek Müfettişliği Kurumu arasındaki iş birliğinin süreklilik arz etmesinin önemi vurgulanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Sayın Cahit BAĞCI makamında ziyaret edilerek heyetin Bakü’deki temasları ve faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Emek Müfettişliği Kurumunda gerçekleştirilen toplantılarda Azerbaycan’daki teftiş uygulamaları, işçi–işveren ilişkileri, elektronik denetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ve iş teftiş faaliyetlerinin yürütülmesi ile teftiş faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılmasına yönelik karşılıklı bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı tarafından vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verebilmek için kurulan DOST Merkezi’nde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alınmıştır.

Bakü’de bulunan “Şehitler Sokağı” ve “Türk Şehitliği Anıtı” ziyaret edilerek 1918 Bakü Muharebesinde şehit düşen Türk ve Azerbaycanlı askerlerin kabirlerine karanfil bırakılmıştır.