…
…
…
…
…
…
…
12 Kasım 2019, Salı

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ ve Meslek Lisesi Müdürlerinden Oluşan Heyet İSGÜM’ü Ziyaret Etti.


Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ ve meslek lisesi müdürlerinden Oluşan heyet İSGÜM’ü  Ziyaret Etti.

İSGÜM Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda meslek lisesi öğrencilerinde iş sağlığı ve güvenliği kavramı, güvenlik kültürü gibi konularda bilinç oluşturulması çalışma hayatına atılmadan önce bu alandaki tehlikeleri öğrenmesi, güvenli davranış modellerini benimsemesi ve gelecekteki iş gücünün sağlıklı, güvenli ve üretken olması amacıyla okul müdürlerine bilgilendirme yapıldı.

İSGÜM’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE “Gerek ülkemizde ve gerekse gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalar incelendiğinde iş kazası ve meslek hastalığına yakalanma sıklığının genç çalışanlarda daha yüksek olduğu görülmektedir. 20-35 yaş arası çalışanlarda iş kazası sıklığının en yüksek orana ulaşmasının, sonraki yaşlarda ise azalmaya başlamasının nedeni olarak da genç yaşlardaki çalışanların tecrübesizliği, dikkat ve sorumluluk duygularının az olması görülmektedir. Özellikle 35’li yaşlardan sonra kişilerde tecrübe, dikkat ve sorumluluk duygusunun artmasıyla iş kazalarına ve meslek hastalıklarına yakalanma oranının ise düştüğü görülmektedir” dedi.

TEKÇE konuşmasının devamında, özellikle meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğunun mezun olur olmaz  çalışma hayatına katıldığından yola çıkarak onların mesleki yaşamlarının başlangıcında  iş yerlerinde karşılaşabilecekleri tehlikelerle ilgili olarak İSG eğitimin ve kültürünün  okul hayatında verilerek şimdiden oluşturulmasının ileride yaşanabilecek olan olası iş kazaları ve meslek hastalıklarının  önlenmesinde önemli bir  rol oynayacağını, söyledi.

Programda konuşan Yenimahalle İlçe Mili Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ da meslek lisesi öğrencilerinin okul ortamı, staj ortamı ve mezun olduklarında çalışacakları ortamlarda karşılaşabilecekleri mesleki riskler hakkında bilgi sahibi olmalarının ve İSG kültürünün oluşmasının önemine değindi. İlk etapta bu okullarda mesleki ve branş öğretmenlerine yönelik alanlar ile ilgili olarak İSG konusunda eğitim verilmesi ve akabinde 12. Sınıftan itibaren uygulamalı İSG eğitimlerinin verilmesinin yerinde olacağını belirtti. İSGÜM’ün bu alanda kendilerine vereceği destekten dolayı teşekkürlerini sundu.

Heyete daha sonra, AÇSH Uzmanı Sakine OVACILI ve Mert DURŞEN tarafından İSGÜM tanıtım ve güvenlik kültürü sunumları yapıldı. Ardından  İSGÜM Müzesi, Sanal Gerçeklik Eğitim Merkezi, Psiko Teknik Analiz Laboratuarı, KKD Test Laboratuarı, Asbest Eğitim Merkezi ve  Mobil Sağlık Tarama Araçları  gezdirildi.