…
30 Nisan 2021, Cuma Ankara

MİSGEP Hibe Bileşeni Paydaşlarımızla İstişare Toplantısını Gerçekleştirdik


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında, hibe faydalanıcısı olan paydaşlarımızla projelerin hedeflerini, aktivitelerini ve alana sunacağı etkileri konuşmak amacıyla “MİSGEP Hibe Bileşeni Paydaşlarla İstişare Toplantıları” gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Özellikle ortak hedefleri ve aktiviteleri olan hibe faydalanıcısı kurumları bir araya getirerek projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının hedeflendiği toplantılardan dördüncüsü 30 Nisan 2021 tarihinde hibe faydalanıcısı beş üniversite, dernek ve odanın katılımı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirdik.

Toplantı moderasyonunu ve açılış konuşmasını gerçekleştiren İSGÜM Başkanımız Sakine OVACILLI konuşmasında; Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında 400 proje arasından 37 projenin destek almaya hak kazandığını, her bir projenin hedef alanı ve kitlesinin iş sağlığı ve güvenliğine katkı noktasında ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında ortak hedef ve aktiviteleri olan hibe faydalanıcısı kurumları bir araya getirerek projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının hedeflendiğini vurgulayarak benzer etkinliklerle sık sık bir araya gelineceğini belirtti.

Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Selim BARADAN, Asbestten Arınmış Yıkım Projesi; İskele Kalıp Sanayicileri Derneği’nden Genel Sekreter Akın ALIKÇIOĞLU, Güvenli Yaşam için Güvenli İskele Projesi; İstanbul Sanayi Odası, Çevre ve Enerji Şubesi Müdürü Erbil BÜYÜKBAY, Yapısal Diyalog Projesi ile İSG Alanında Kapasite Geliştirme Projesi; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Projeler Müdürü Fevzi FİLİK, Mersin'de İş Sağlığı ve Güvenliği Destek ve Rehberlik Sistemi Geliştirilmesi Projesi, ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayhan MİLLİ, Deri Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İyi Uygulama Örneği Projesi sunumlarını gerçekleştirdi. Katılımcıların etkileşimi ile sürdürülen toplantı görüş alışverişleri ve iyi niyet temennileri ile sonlandı.