…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Ekim 2019, Cuma

İSGÜM Tarafından Düzenlenen "31. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi" Tamamlandı


İlgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda ILO standart eğitimine uygun formatta hekimlere yönelik olarak düzenlenen  Pnömokonyoz  Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi  İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek  pnömokonyoz  radyografileri uluslararası sınıflandırma okuyucu eğitimine katılan 21 hekime Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından eğitim verildi.

Eğitimi tamamlayan hekimler sertifika töreni öncesi  İSGÜM gezici sağlık tarama araçlarını, İSGÜM Müzesini ve Sanal Gerçeklik Eğitim Merkezini ziyaret ettiler.

Sertifika törenine İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE, Başkan Yardımcıları Gizem Naz DÖLEK ve Hasan OSMAN'ın yanısıra Filistin Polytechnic Üniversitesi,  İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi, İş Güvenliği Sağlık Koruma Merkezi Müdürü  Mühendis Nafez  M. SHARAWİ’ de onur konuğu olarak katıldı.

Kapanış töreninde konuşan İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE eğitime katılan hekimlere meslek yaşamlarında başarılar dileyerek verilen eğitimlerin devamı ve çeşitlendirilmesi konusunda çalıştıklarını söyledi. Filistin’den İSGÜM'ü ziyaret etmek için gelen Nafez M. SHARAWİ de İSGÜM’ün 7-8 Kasım 2018 tarihlerinde Filistin’de  gerçekleştirdiği eğitim programı ile Filistin ve Türkiye arasında ilk resmi çalışma temaslarının gerçekleştiğini, iş sağlığı ve güvenliği  ile ilgili olarak ileride yapılacak işbirlikleri  ve  yürütülebilecek projeler hakkında da alt yapının oluştuğunu ifade etti.  SHARAWİ, bundan sonra da “Türkiye ile olan ilişkilerimiz her alanda olduğu gibi İSG alanında da artarak devam edecek.” dedi.

Sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin tozla mücadele konusundaki bilgilerine ve mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını,  göğüs hastalıkları pratiğinde ve kendilerini geliştirme noktasında çok faydalı olacağını ifade ettiler. 

Hekimler eğitim  ve ortamın sağlanmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ettiler.

Eğitimini  tamamlayan hekimlere sertifikaları  İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE ve Başkan Yardımcıları tarafından takdim edildi.

“31. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi” ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısı 761’a yükselmiş oldu.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.