…
…
15 Ekim 2019, Salı

"İş Ekipmanları Periyodik Kontrol Uzmanlığı Kursu" Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezinde yapılan açılış töreni ile başlatıldı.


Hizmetiçi  eğitim kursunun açılış töreni; Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail ÇOLAK ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA, İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Nurettin ÖZDEBİR, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi AKDAŞ, akademisyenler, öğretim üyeleri, Bakanlık yetkilileri ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti.

1 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ kapsamında periyodik kontrol yapacak kişiler EKİPNET sistemine kayıt olduktan sonra yetkilendirilen kurumlarda periyodik kontrol temel eğitimini alarak periyodik kontrol yapmaya yetkin hale getirildi.

Kırıkkale ve Eskişehir’de pilot uygulama ile başlayan temel eğitim süreci Sayın Bakanımızın oluruyla 17 Haziran 2019 tarihi itibariyle sonlanarak temel eğitim ülke çapında yaygınlaştırılmaya başlandı. Bu bağlamda yetkilendirilmiş kurumlardan olan Milli Eğitim Bakanlığı 14 Ekim 2019 tarihinde kendi bünyesinde faaliyet gösteren 99 teknik personele yönelik Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezinde "İş Ekipmanları Periyodik Kontrol Uzmanlığı Kursu"  temel eğitim programı düzenledi.

Ekim ayı içerisinde Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında, ilk etapta iş garantili mesleki eğitim görmek üzere  yaklaşık 150 kişiye  eğitim verildiği, kısa sürede bu rakamın artarak 360 kişiye ulaşacağı bildirildi.