…
…
…
…
…
29 Nisan 2019, Pazartesi

“Dünya İş Sağlığı Ve Güvenliği Günü” Sempozyumu Gümüşhane Üniversitesinde Düzenlendi


Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü ve İş Sağlığı Bölüm Başkanlığı ile İSGÜM’ ün ortaklaşa düzenlediği “Dünya İSG Günü Sempozyumu” G.Ü SBF. İSG Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif ÇELENK KAYA, İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE ve Gümüşhane Üniversitesi  Rektörü  Prof.Dr. Halil İbrahim ZEYBEK’in  açılış konuşmaları ile başladı.

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi amacıyla, 2003 yılından bu yana her yıl 28 Nisan’da farklı bir tema ile kutlanmaktadır. İLO bu yılki temayı; “Güvenli ve Sağlıklı Bir İş Geleceği” olarak belirledi.

Bu bağlamda, İş Sağlığı ve Güvenliği  Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı ile  Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü  arasında  ortaklaşa düzenlenen  “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” Sempozyumu Gümüşhane’de öğrencilerin yoğun bir katılımı ile gerçekleştirildi.

İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE’ nin başkanlığında düzenlenen oturumda İSGÜM personellerinden Makine Mühendisi Hatice SAĞLAM Eğitim Kurumları ve OSGB Yetkilendirme, İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş yeri Hekimliği, (PGD) Piyasa Gözetim  Denetim Faaliyetleri ve Mevzuat Çalışmaları hakkında,  Elektrik-Elektronik Mühendisi (AÇSH Uzmanı) Selim ÇAL, Genel İSG ve Labarotuvar Yetkilendirme Bölümü Hizmetleri  başlığında; Ölçüm Hizmetleri, Denetim ve İncele Faaliyetleri, (KKD) Kişisel Koruyucu Donanım Testleri ile Labaratuvar Yetkilendirme Faaliyetleri konularının  yer aldığı sunumunu gerçekleştirdi.

Oturum sonunda  İş Sağlığı ve Güvenliği  bölümü  lisans öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.