…
…
21 Haziran 2023, Çarşamba Adana

Adana’da “Toz ve Akciğer Sağlığı Semineri” Gerçekleştirdik


İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı (İSGÜM), Türkiye Belediyeler Birliği, İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “Toz ve Akciğer Sağlığı Seminerleri” nin ilki üç farklı sektörde toplamda 180 çalışan ve İSG profesyoneline yönelik özel olmak üzere 14-16.06.2023 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirildi. 

İSGÜM Adana Bölge Laboratuvar Müdürü Neslihan DİMİCİ, Çalışma Uzmanı İbrahim KIR, Çalışma Uzmanı Dilay AKGÜL, Çalışma Uzmanı Yasemin YAMURLUKLU, Kimya Teknisyeni Kezban AKYÜZ ŞİMŞEK’in organizasyon çalışmalarını yaptığı seminere Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi-Meslek Hastalıkları Eğitim Kliniğinden Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Uzman Dr. Adem KOYUNCU konuşmacı olarak katıldı.

İSGÜM Eğitim ve Kültür Bölümü sorumlusu Dilay AKGÜL’ün açılış konuşmasını yaptığı ve farklı sektörlerde üç gün boyunca devam eden seminerlerde Doç. Dr. Cebrail ŞİMŞEK ve Uzman Dr. Adem KOYUNCU, katılımcılara çalıştıkları sektöre özel meslek hastalıkları riskleri ve bu riskleri bertaraf etmek için alınması gereken önlemler hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca herhangi bir meslek hastalığı şüphesi olması halinde yapılması gerekenler adım adım anlatıldı.