…
…
23 Aralık 2021, Perşembe Cenevre, İsviçre

ILO'nun Cenevre'de Düzenlenen Tarım ve Kırsal Kalkınma Toplantısını, Hükümet Grubu Adına Ülkemiz Temsilcisi Yönetti


“Kırsal Ekonomi Bağlamında Akuakültür Sektöründe Çalışmanın Geleceği” Başlıklı ILO Toplantısında Ülkemizi Ve Tüm Hükümetleri, BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğimiz Personeli Fatih Acar Başarıyla Temsil Etti

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 13-17 Aralık 2021 tarihlerinde, “Kırsal Ekonomi Bağlamında Akuakültür Sektöründe Çalışmanın Geleceği” başlıklı teknik bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğimiz personeli Fatih Acar, Türkiye adına Hükümet Grubu Başkanı olarak seçildi. Acar, işveren ve işçi grupları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen müzakerelerde, toplantıya katılan yüz civarında hükümeti başarıyla temsil etti.

İzlanda Çalışma Konfederasyonu’ndan Magnus Magnusson Norddal’ın başkanlık ettiği toplantıyı, işveren grubu başkanı olarak Norveç Girişim Konfederasyonu’ndan Henrik Munthe, işçi grubu başkanı olarak Belçika Hıristiyan Sendikalar Konfederasyonu’ndan Krisjan Bragason, hükümet grubu başkanı olarak Ülkemiz temsilcisi Fatih Acar ve ILO’yu temsilen Sektörel Politikalar Departmanı Direktörü Alette van Leur birlikte yönetti.

ACAR “800 MİLYON İNSAN KRONİK AÇLIK YAŞIYOR”

Toplantıya katılan tüm hükümetleri temsilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada Fatih Acar, insanlığın varlığının tarım-gıda sektörüne bağlı olduğuna; dünyada yaklaşık 800 milyon insanın kronik açlık yaşadığına vurgu yaptı. Yetersiz beslenmenin yol açtığı gelişim bozukluklarının ülkelerde insan kaynakları, verimlilik ve büyümeyi olumsuz etkilediğine değinen Acar, bunun da yüzde 20 verim kaybına yol açtığını kaydetti. Acar, BM Gıda Sistemleri Zirvesinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tanıtmış olduğu ulusal yol haritasına atıfta bulunarak, Ülkemizin bu konuya verdiği değeri vurguladı.

Toplantının son gününde, ülkelere bu sektörde yol gösterecek, saygın işi teşvik edecek, çalışmanın geleceğine yönelik eylemleri ve önerileri içeren doküman kabul edildi.