…
…
…
…
…
…
15 Mayıs 2024, Çarşamba

Salzburg’ta İşgücü Anlaşmasının ‘60. Yılı Anma Programı" Düzenlendi


Salzburg Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği, Salzburg Başkonsolosluğu ve bölgede faal Türk Dernekleri ile ortaklaşa Türkiye ile Avusturya arasında 15 Mayıs 1964 tarihinde imzalanan İşgücü Anlaşması’nın 60. yıldönümü münasebetiyle 11 Mayıs 2024 tarihinde bir anma töreni düzenlendi.

Törene T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan-Ertan, Salzburg Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Mete’nin yanında dernek temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan-Ertan, Büyükelçi Ozan Ceyhun ve Tarık Mete’nin açılış konuşmasını yaptığı program, birinci ve ikinci kuşaktan vatandaşlarımızla yapılan röportajları içeren ‘Göç Hikâyeleri’ videosu ile devam etti. Programda ayrıca akademisyen ve iş adamları ile düzenlenen panelde göçün sosyal ve ekonomik etkilerine, işçi olarak gelen insanımızın işveren olma sürecine ışık tutuldu. Programın son kısmında, Türk diasporasından yazarların katkı sağladığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından çıkartılan Telve dergisinden göçe dair yazılar okunurken, yerel sanatçılar tarafından Türk halk müziği konseri düzenlendi.