…
…
…
09 Mayıs 2024, Perşembe

“Onaylanmış ILO Sözleşmelerine İlişkin Raporlama Yükümlülüğü” Eğitim Programı


Genel Müdürlüğümüz ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde 7-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara’da “Onaylanmış ILO Sözleşmelerine İlişkin Raporlama Yükümlülüğü” Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Ülkemizce ILO Uzmanlar Komitesine sunulan uygulama raporlarının daha katılımcı bir bakış açısıyla hazırlanarak etkinliklerinin artırılması planlanan eğitim programı, Genel Müdürümüz Oğuz TUNCAY ile ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser HASSAN’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Katılımcıların çocuk işçiliği, sendikal hak ve özgürlükler, ayrımcılık, zorla çalıştırma ve iş sağlığı ve güvenliği konularını kapsayan Uluslararası Çalışma Standartları ve Temel Çalışma Hak ve İlkeleri konularında bilgilendirilmeleri ile başlayan program, raporlama sürecine ilişkin atölye çalışmaları ile devam etti.

Eğitim programına; ülkemiz tarafından onaylanan ve hali hazırda yürürlükte olan ILO Sözleşmelerinin uygulama raporlarının hazırlanmasından sorumlu Genel Müdürlüğümüz personelinin yanı sıra, raporlama sürecine katkıda bulunan Bakanlığımız birimleri, ilgili kuruluşları, diğer Bakanlıklar ve sosyal taraflardan uzmanlar katıldı.

Eğitim programı sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.