…
…
…
16 Şubat 2021, Salı Ankara, Turkey

Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Anlaşması Uygulama Toplantısı


TÜRKİYE-ALMANYA SGA’DA KARŞILAŞILAN SORUNLAR ELE ALINDI

Türkiye ile Almanya arasında yürürlükte bulunan Sosyal Güvenlik Anlaşmasının uygulanmasında karşılaşılan sorunlar için Bakanlığımız ile Alman yetkililerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

HER İKİ ÜLKE VATANDAŞLARININ HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİNE DEVAM EDİLECEK

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda, sosyal güvenlik alanındaki iki ülke arasındaki münasebetlerin düzenlenmesi ile vatandaşlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi amacıyla 30 Nisan 1964 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti Arasında Sosyal Güvenlik Hakkında Sözleşme”nin uygulanmasında yaşanan sorunlar ele alındı.

Toplantıda, iki ülke arasında sosyal güvenlik alanında yarım asrı aşkın bir süredir dostluk anlayışı içinde devam eden bir işbirliği olduğu ve bu yakın işbirliğinin sürdürülerek iki ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi yönünde karşılıklı çabaların devam ettirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

 SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Vekili İsmail ERTÜZÜN’ün başkanlık ettiği toplantıya Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Ahmet Nazif GARİBAĞAOĞLU, Anlaşmalar Dairesi Başkanı Dr. Selim DAĞLIOĞLU ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Selman AYAN ve SGK yetkilileri katıldı.