…
…
…
05 Ekim 2023, Perşembe

Hollanda Göç Enstitüsünün (NMI) Kapanış Etkinliği Gerçekleştirildi


Deventer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğimizce 05 Ekim 2023 Perşembe günü Hollanda Göç Enstitüsünün (NMI) kapanış etkinliğine katılım sağlandı.

Etkinliğe Ataşeliğimizin yanı sıra Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı, Hollanda Sigorta Kurumu (SVB), çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, NMI yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları katılım sağladı.

Etkinlikte, kuruluşundan günümüze NMI faaliyetleri sunularak, görev alanı ve uygulamaları hakkında görsel ve işitsel sunumlar yapıldı. Ataşeliğimiz, enstitü ve uzmanları ile olan uzun soluklu müspet ilişkisine değinerek 2025 yılı sonrası sunulacak olası hizmetler hakkında bilgi talebinde bulundu.

Bilindiği üzere, Hollanda Göç Enstitüsü (NMI); Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı adına çalışan bağımsız bir vakıftır. 1 Nisan 1991 tarihinde Lahey’de kurulan Enstitü, Hollanda’da yürürlükte olan “Geriş Dönüş Yasası (Remigratiewet)” kapsamında hizmet sunmaktadır.

Enstitünün görevleri arasında;  "Aydınlatma ve bilgilendirme yapmak, Hollanda’dan ülkelerine dönmek isteyen göçmenler ve mülteciler için bilgi, tavsiye ve rehberlik hizmeti sunmak, Kesin Dönüş Yasası ve ilgili düzenlemeleri açıklamak, Kesin Dönüş Yasası veya ilgli yasal düzenlemeler hakkında hak sahibi olunup olunmadığının değerlendirmesini yapmak, Hollanda’dan ayrılış ve varış ile ilgili kurallar hakkında tavsiyelerde bulunmak ve geri dönüşten sonraki ilk dönemde ve geri dönüş sonrası rehberlik hizmeti sunmak" yer almaktadır.

Enstitünün faaliyetleri; “Geri Dönüş Yasasının”, 31 Aralık 2024 tarihinde kesin olarak yürürlükten kalkması ile birlikte sona erecek. Enstitünün web sayfası ise 2025 yılının sonuna kadar faal olarak kalacaktır.