…
…
02 Ekim 2023, Pazartesi

EAIE Fuarı, Rotterdam’da Gerçekleştirildi


Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE-European Association for International Education) tarafından her yıl farklı bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen EAIE Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı’nın 33’üncüsü bu yıl 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlendi.

54 ülkeden toplam 241 kurum/kuruluş ve yükseköğretim kurumunun katıldığı konferansa, Lahey Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğimiz ile Rotterdam ve Deventer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliklerimizden de katılım sağlandı.

Konferansta; Türkiye’den katılımcı gelen kamu kurumları ve üniversiteleri ile Hollanda’da işgücü piyasası, çalışma ve sosyal güvenlik koşulları konusunda bilgiler paylaşıldı. Ayrıca çeşitli proje fikirleri istişare edilerek Hollanda’da mukim Türk kökenli STK’lar ile eşleştirmeler gerçekleştirildi.

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE, özellikle kurumsal anlamda yeni iş birlikleri kurmak ve eğitim faaliyetlerini tanıtarak uluslararası tanınırlık kazanmak hususunda büyük fayda sağlıyor.