…
…
…
…
17 Kasım 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Bakan Bilgin, ‘Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 7. Zirvesi’ne Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı eş başkanlıklarında Ankara’da düzenlenen “Türkiye-İspanya Hükümetlerararası 7. Zirvesi” ne katıldı.

 

İlki 2009 yılında düzenlenen Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Zirve’nin 7’incisi 17 Kasım 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sánchez’ in eş başkanlıklarında Ankara’da gerçekleştirildi.

 

Bakan Bilgin’in karşıladığı Konuk Başbakan ve İspanya heyeti ilk olarak önce Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra Konuk Başbakan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Zirve sonunda, iki Bakanlık arasında çalışma ve istihdam alanlarında işbirliği hakkında “Niyet Beyanı” imzalandı.

 

Ziyaret kapsamında Bakan Bilgin, İspanya Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanı Yolanda Díaz Pérez ile bir araya gelerek Kovid-19 küresel salgınının işgücü piyasalarına etkileri ve bu etkileri bertaraf etmek için uygulanan ulusal politikalar ile çalışma hayatının genel görünümleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

Karşılıklı görüş alışverişinin ardından Hükümetlerarası 7. Zirve’ye katılan Bakanlar, iki Bakanlık arasında çalışma ve istihdam alanlarında işbirliği hakkında Niyet Beyanı’ nı imzaladı.