…
25 Kasım 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Bakanlığımızın Almanya’daki Yurt Dışı Teşkilatı Personeline Yönelik, Türkiye-Almanya İstisna Akdi Anlaşması Eğitim Programı Düzenlendi


Genel Müdürlüğümüz personeli Çalışma Uzmanı Tahsin ÖZDEMİR tarafından daha önce Bakanlığımız merkez teşkilatı personeline verilen eğitimin ikinci ayağı, yurt dışı teşkilatımızın Almanya’da bulunan birimlerinde çalışan personelimize yönelik eğitimle tamamlandı.

Türkiye-Almanya İstisna Akdi Anlaşması'nın Türkiye'de ve Almanya'da bürokratik süreçleri, bildirim ve beyan prosedürleri, kota tahsis hesaplama yöntemleri gibi konuları içeren ve yeni uygulamaya giren Federal Çalışma Ajansı Uygulama Yönetmeliği kapsamında önemli değişiklik ve bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Çevrim içi olarak verilen eğitimde, Almanya’da iş alan ve Türk işçi istihdam eden Türk müteahhitlik şirketlerine sunulan imtiyaz ve kolaylıkları Türk şirketlerine anlatmak ve yurtdışında Türk işgücü istihdamının artırılması hedefleniyor. Böylece Türk şirketleri beyaz ve mavi yakalı personeli için kolaylaştırılmış vize, çalışma (WAK Kartı), ICT Kart, ikamet ve ticari faaliyet izinlerinin nasıl alınacağı konusunda yol gösterilecek, iki ülke arasındaki bürokratik işlemler konusunda Türk şirketleri aydınlatılarak, şirket ve işçilerimizin uluslararası iş tecrübesi edinmelerini ve rekabet güçlerini artırmaları sağlanacak. Ayrıca anlaşmayla şirketler hem finansal gelirlerini artırabilecek ve hem de yurt dışı istihdamın artırılmasına katkıda bulunabilecek.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği uzaktan eğitimde, İŞKUR personeli İstihdam Uzmanı Kamuran COŞAR da katılımcılardan gelen soruları cevapladı.