…
12 Kasım 2021, Cuma Hollanda

Türk ve Hollanda Heyetleri İki Ülke Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına İlişkin Konuları Ele Aldı


Bakanlığımız ile Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı (SZW) arasında yürütülmekte olan “Temas Grubu” toplantılarının üçüncüsü Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 10-11 Kasım 2021 tarihlerinde Lahey kentinde düzenlendi.

Toplantılarda iki ülke arasında 1967 yılında imzalanan Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmesi konusu ele alındı. Ayrıca ikili sosyal güvenlik anlaşması kapsamındaki uygulamalar ve kurumlar arası işbirliği konuları da görüşülmüş ve sürecin yakın işbirliği ile devamı hususunda karşılıklı mutabakata varıldı.

2 gün süren toplantılara, Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Nazif Garibağaoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Erdoğan Üvedi, Çalışma Uzmanları Mehmet Sevim ve Medeni Can Akın, Sosyal Güvenlik Uzmanı Gülen Seda İmamoğlu ile Deventer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Burak Çağatay Doğan ve Lahey Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Mahalli Katibi Neslihan Hellewegen Erdem katıldı. Hollanda tarafının heyet başkanlığını SZW Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Wilm Geurts üstlendiği toplantılarda Hollanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SVB), İşçi Sigortaları Kurumu (UVW), Kamu Sağlığı ve Spor Bakanlığı ile Hollanda dışı sağlık yardımlarından sorumlu CAK adlı kurumdan da temsilciler yer aldı.