…
…
…
…
13 Haziran 2023, Salı Ankara

“Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü Etkinliği” gerçekleştirildi


Çocuk emeğine dikkat çekmek, çocuk işçiliğine karşı küresel kampanyaya ve tüm dünyada gittikçe büyüyen çocuk işçiliği karşıtı harekete destek vermek amacıyla ilan edilen 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü çerçevesinde Bakanlığımız ve Uluslararası Çalışma Örgütü işbirliğinde 12 Haziran 2023 tarihinde Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü Etkinliği gerçekleştirildi.

ILO Türkiye Ofisi Direktör Vekili Giovanni Di Cola’nın ve Çalışma Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Baş’ın hitabıyla başlayan açılış konuşmalarının ardından, çekimleri Şereflikoçhisar METİP alanında gerçekleştirilen   “Mevsim” adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Etkinliğe, ‘’BM İttifak 8.7 Süreci ve Çocuk işçiliği’’ sunumuyla devam edildi. Sunumun ardından genel değerlendirmelerin alınmasıyla etkinlik sona erdi.

Ayrıca, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında İstanbul Galata Kulesi ve Ankara Atakule aydınlatılarak “Herkes İçin Sosyal Adalet! Çocuk İşçiliğine Son”  mesaj içeriği yansıtıldı.