…
…
…
…
…
…
13 Nisan 2023, Perşembe Ankara

Afet Sonrası İstihdamın Geleceği Konulu Toplantı Gerçekleştirildi


Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Projesi” kapsamında geleceğin işleri anlayışıyla hayata geçirilen çalışmalar konusunda paylaşımlarda bulunmak ve bu alanda yeni strateji ve politika önerileri geliştirmek amacıyla oluşturulmuş olan ‘Geleceğin İşleri Komisyonu’ 4. kez toplandı.

Toplantı, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde gerçekleşmiş olan deprem felaketinin çalışma hayatı üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde ele almaya yönelik Afet Sonrası Istihdamın Geleceği gündemiyle kamu kurum ve kuruluşlarının, sosyal tarafların, meslek kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, uluslararası kuruluşların, üniversitelerin ve özel sektör kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla 12 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Genel Müdürümüz Sadettin AKYIL’ın başkanlığında yürütülen, ILO Türkiye Direktörü Giovanni Di COLA ile TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz DELİBAŞ’ın da katılım sağladığı toplantıda Afet Sonrası Sektörel Bakış ile Depreme Bağlı Göçün Çalışma Hayatına Etkileri konularında paydaş kurum ve kuruluşların katkıları alındı. Katılımcıların konuya ilişkin değerlendirmelerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.