…
…
…
…
…
…
27 Eylül 2019, Cuma

İSGÜM Tarafından Düzenlenen "29. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi" Tamamlandı


İlgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda ILO standart eğitimine uygun formatta hekimlere yönelik olarak düzenlenen Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi 23-27 Eylül 2019 tarihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
 
Türkiye’nin farklı illerinden gelerek pnömokonyoz radyografileri uluslararası sınıflandırma okuyucu eğitimine katılan 23 hekime Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK, Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından eğitim verildi.
 
Kapanışta konuşan İSGÜM Başkan Yardımcısı Uğur ÖZTÜRK, “ILO Pnomokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu  Eğitimi”  konusunda  eğitim veren birkaç ülkeden biri olduklarını ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.
 
Eğitmenlerden Cebrail ŞİMŞEK ise, eğitime katılan hekimlerin görüş ve önerilerinin daha sonra gerçekleştirilecek eğitimlere katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, eğitime katılan hekimlere mesleki yaşamlarında başarılar diledi.
 
Sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin tozla mücadele konusundaki bilgilerine ve  mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını,  göğüs hastalıkları pratiğinde ve kendilerini geliştirme noktasında üniversitede aldıkları eğitimden sonra en ciddi eğitimlerden biri olduğunu ifade ettiler.
 
Eğitime katılan hekimler eğitim  ve ortamın sağlanmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ettiler.
 
5 günlük eğitimi başarı ile tamamlayan  23 hekime, İSGÜM Başkan Yardımcıları ve  eğitmenler tarafından sertifikaları takdim edildi.  “29. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi” ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısı 716’ ya yükselmiş oldu.
Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.