…
…
31 Mart 2022, Perşembe İstanbul, Türkiye

Türkiye-Romanya KEK 27. Dönem Toplantısı İstanbul’da Yapıldı. Toplantıda, İki Ülke Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına İlişkin İdari Anlaşma da Parafe Edildi


Türkiye-Romanya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 27’nci Dönem Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile Romanya Başbakan Yardımcısı Sorin-Mihai Grindeanu'nun eş başkanlıklarında 31 Mart 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Toplantıya Bakanlığımızı temsilen Bakan Yardımcımız Dr. Adnan Ertem başkanlığında bir heyet katıldı. Bakan Yardımcımız Dr. Adnan Ertem, Romanya Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı Devlet Sekreteri Mădălin-Cristian Vasilcoiu ile de bir görüşme gerçekleştirdi. KEK Toplantısı vesilesiyle, müzakereleri tamamlanan “Türkiye-Romanya Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın Uygulanmasına İlişkin İdari Anlaşma” Sayın Bakan Yardımcımız ile Rumen muhatabı tarafından parafe edildi. Söz konusu İdari Anlaşma’nın, Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin ile Mayıs ayında Ülkemizi ziyaret etmesi planlanan Romanya Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanı Sayın Marius Constantin Budai tarafından imzalanması planlanıyor.

Görüşmeye, Bakan Yardımcımızın yanı sıra Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Anlaşmalar Daire Başkanı Dr. Selim Dağlıoğlu ile Çalışma Uzmanı Oğuz Ertoğdu da katılım sağladı.

Türkiye-Romanya KEK toplantısında ayrıca 82 maddelik bir eylem planına imza atıldı. Bununla birlikte, sanayi iş birliğinden ticaret ve yatırımların kolaylaştırılmasına, tarım ve enerji alanında iş birliğinden kültürel ortaklıklara pek çok alanda yol haritası belirlendi.