…
…
29 Mart 2022, Salı Bursa, Türkiye

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 2’inci Diaspora Forumu Bursa’da Düzenlendi. Foruma Bakanlığımızı Temsilen Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Nazif Garibağaoğlu Katıldı


Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri olan, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın diasporaları, 28-39 Mart tarihlerinde Bursa’da düzenlenen 2’inci Diaspora Forumunda bir araya geldi. Foruma, üye ülkelerin diasporadan sorumlu bakanları, kurum başkanları, diasporadaki STK temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Katılımcılar, yurtdışındaki vatandaşlara hukuk, eğitim, bilim, ekonomi ve iş dünyasına dair sundukları hizmetlerle ilgili tecrübe paylaşımında bulundu. Forumda, 20 milyonluk büyük bir diaspora potansiyeline sahip Türk Devletleri Teşkilatı’nın bu alandaki faaliyetlerine dikkat çekilerek üye ülkelerin işbirliğine vurgu yapıldı.

Toplantıya,  Bakanlığımızı temsilen Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Nazif Garibağaoğlu katıldı. Garibağaoğlu yaptığı konuşmada, Bakanlığımızın yurtdışındaki vatandaşlarımıza merkez ve yurtdışı teşkilatı üzerinden sunulan hizmetleri anlattı, yöneltilen soruları cevapladı. 

Yurtdışında bulunan 6 milyon Türk vatandaşımıza hizmet verildiğini belirten Garibağaoğlu, “29 ülkede 57 birimimiz ile 164 bin 440 vatandaşımıza ulaştık ve yüzde 98 oranında vatandaş memnuniyetine ulaştık. Bilgilendirme toplantıları, mesleki eğitim fuarları ve sosyal ziyaretlerimizle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.