…
…
…
…
…
09 Ağustos 2022, Salı Ankara, Türkiye

Türkiye-Katar Ortak Çalışma Komitesi 3’üncü Toplantısı Ankara’da Düzenlendi


İlki 2019 yılında Doha’da, ikincisi ise Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Türkiye-Katar Ortak Çalışma Komitesi’nin üçüncü toplantısı, Bakanlığımızın ev sahipliğinde Ankara’da yapıldı. Toplantıya Genel Müdürümüz Oğuz Tuncay ile Katar Çalışma Bakanlığı Çalışma İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Muhammed Hassan Al-Obaidly başkanlık etti. Katar Çalışma Bakanlığı Heyeti, toplantı öncesinde Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin tarafından da kabul edildi.

Toplantıda Türk İşçilerin Sorunlarının Çözümüne Yönelik Adımlar Ele Alındı

Toplantıda, iki ülke arasında 1986 yılında imzalanmış olan mevcut İşgücü Anlaşması’nın uygulanması ile Türk işçilerin Katar’da karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik atılacak adımlar ele alındı. Taraflar ayrıca karşılıklı olarak işgücü piyasalarındaki güncel durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

İki gün süren toplantının ilk oturumu Bakanlığımız Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda, ikinci oturumu ise Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü binasında yapıldı. Genel Müdürümüz Oğuz Tuncay, yaptığı açılış konuşmasında iki ülke arasında her alanda sürdürülen iyi ilişkilerin iki Bakanlık arasında da olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, karşılıklı tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Katar Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Hassan Al-Obaidly de yaptığı konuşmada, İşgücü Anlaşması’nın daha etkin bir şekilde uygulanması suretiyle Katarlı firmaların ihtiyaç duyduğu işgücünün Türkiye’den karşılanmasını önemsediklerini ifade etti.

Toplantıda görüşülen konular, toplantı sonunda heyet başkanları tarafından imzalanan bir tutanak ile kayıt altına alındı.