…
…
…
27 Temmuz 2022, Çarşamba Ankara, Türkiye

Moldova Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı Müsteşarı Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Bakan Yardımcımız Dr. Adnan Ertem, Moldova Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı Müsteşarı Felicia Bechtoldt’u makamında ağırladı.

Türkiye-Moldova Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 10’uncu Dönem Toplantısı nedeniyle Ankara’ya gelen Moldova Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı Müsteşarı Felicia Bechtoldt, ziyaret kapsamında Bakan Yardımcımız Dr. Adnan Ertem ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra çalışma ve sosyal güvenlik alanlarındaki işbirliği konuları ele alındı. Bu kapsamda iki Bakanlık arasında işbirliğine yönelik mutabakat zaptının hazırlıklarının tamamlanarak bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan “Türkiye-Moldova Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı” esnasında iki ülke Bakanlarının imzalaması konusunda mutabık kalındı.

Bakanlığımızda gerçekleşen ve Genel Müdürlüğümüzden yetkililerin de hazır bulunduğu görüşmede, göçmenlerin her iki ülkenin işgücü piyasasına etkileriyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunuldu.