…
10 Kasım 2019, Pazar

Oberhausen'de Aile Eğitim Semineri Verildi


Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği Oberhausen Türk Veliler Derneği ile birlikte aile eğitimi konusunda bir seminer düzenledi.

Oberhausen belediye konferans salonunda 10.11.2019 tarihinde gerçekleştirilen seminerde ‘Çocuğun Korunması ve Ailenin Sorumluluğu’ ele alındı. Seminerde gençlik dairelerinin hangi durumlarda çocukları koruma altına aldıkları ve buna yönelik önleyici tedbir olarak ailelerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konusu ele alındı.

Aydın yaptığı konuşmaya çocuk eğitiminin hassas bir konu olduğunu, eğitimde yapılan her hatanın çocuğun karakterini olumsuz şekillendirdiğine değinerek başladı. Her anne babanın doğal bir pedagog olduğunu dile getiren Aydın, bu nedenle ebeveynlerin çocuk eğitiminin metodları konusunda bilgilenmelerinin onların sorumluluklarının bir parçası olduğunu savundu.

‘Çocuğun selameti’ kavramı ve çocuk eğitiminin temel esasları açıklandıktan sonra gençlik daireleri tarafından hangi durumlarda ve hangi sebeplerle çocukların koruma altına alındığını, çocukların davranışlarında hangi belirtilerin kuşkulara yol açtığını, ailelerin önleyici tedbir olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

Seminer sonunda bazı vatandaşlarımızın vaka olarak kayıtları yapıldı.