…
15 Kasım 2019, Cuma

Koruyucu Aile Toplantısı Alevi Kültür Birliği'nde Düzenlendi


T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği, T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun himayesinde T.C. Essen Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği ile ortaklaşa 15.11.2019 tarihinde Hamm Alevi Kültür Birliği’nde koruyucu aile bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya ilgili aileler ve Hamm Bölgesinde DİTİB ve IGMG cami derneklerinin temsilcileri de destek vermek için katıldı. Programın açılışını Hamm Alevi Kültür Birliği adına dernek başkanı Vahdettin Taş yaptı. Taş, bu konunun derneklerinde ele alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve T.C. Essen Başkonsolosuna teşekkür etti.

T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci velayeti alınan Türk çocuklarının sorunlarının devletimiz için çok önemli bir konu olduğunu dile getirdi. Sorunun üçayağı olduğunu ifade eden Cebeci, birincisinin resmi boyut olduğunu, bunun Aile Ataşeliklerinin açılmasıyla devletin yerine getirdiğini, ikincisinin STK’lar olduğunu, STK’ların topluma uzanan kanallar olduğunu, devlet ile STK’ların işbirliği yapması gerektiği, üçüncü olarak vatandaşlarımızın konuya duyarlılık gösterip sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayabileceğini dile getirdi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı ise yaptığı konuşmada koruyucu aile olmanın önemine dikkat çekti. Yaşadığımız toplumda çocukların önemli bir risk altında olduğunu, dolayısıyla koruma altına alınan çocuk sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Mazı, her cemiyetin kendi bünyesinde mutlaka bir koruyucu aile gündemine sahip olması gerektiğini vurguladı.

Programı 60 civarında ilgili vatandaşımız ve STK temsilcisi ilgiyle dinledi ve daha sonra Hamm bölgesinin diğer camilerinde de program düzenleme konusu STK temsilcileriyle konuşuldu. Bazı aileler koruyucu aile ve gönül elçisi olmaya karar verdi.