…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2019, Salı

Ne Yapmalı?” Programında Bu Hafta Almanya’daki Yaşlı Ve Engelli Vatandaşlarımızın Hakları Ve Sorunları Konuşuldu


TRT TÜRK kanalında her pazar TSİ 15.00'te canlı olarak yayınlanan "Ne Yapmalı" programının bu haftaki (24.11.2019) konukları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanları Ayşe GÜNAYDIN ile Atilla Ethem ZEYBEK oldu.

Programda, Almanya’da ikamet eden yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın durumu, hakları ve sorunları üzerinde duruldu. Ayrıca, bakım sigortasının sağladığı haklar, malulen emeklilik, engellilerin hakları ve sosyal yardımlar konularında izleyicilerin yönelttikleri sorular yanıtlandı.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün TRT ile işbirliği içerisinde belirlediği konuların ele alındığı ve Genel Müdürlüğümüzden uzman konukların ağırlandığı programda, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler alanında karşılaştıkları sorunlar inceleniyor, Twitter üzerinden #neyapmali etiketiyle ve +90 552 957 69 51 WhatsApp Hattı ya da neyapmali@trt.net.tr e-mail adresinden vatandaşlarımızın ilettikleri sorulara cevap veriliyor.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar, sosyal güvenlik hakları, koruyucu aile olma bilinci, sosyal hizmetlere erişim, uyum problemleri, mesleki eğitim gibi konuların işleneceği bölümleri kaçıranlar, Perşembe günleri TSİ 21:20’de tekrar yayını izleyebilecekleri gibi,  TRT TÜRK Youtube kanalından da yayınlanmış tüm bölümleri izleyebilecektir.