…
28 Kasım 2019, Perşembe

Köln’de Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi


T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği, Köln Başkonsolosluğu konferans salonunda koruyucu aile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Programın açış konuşmasını Türkiye’nin Köln Başkonsolosu B. Ceyhun Erciyes yaptı. Erciyes, konuşmasında, “Koruma altına alınan çocuklar toplumumuzun kanayan yarası. Aslında büyük toplumlarda bu hayatın bir parçası. Bu çocuklara koruyucu aile veya vasi olarak sahip çıkmak için daha çok ailelerin bu konuları sahiplenmesi gerekiyor. Bu tek başına devletin yapabileceği bir şey de değil. Devlet Aile Ataşelikleri açarak bu konuda kendi düşeni yaptı. STK’ların da meseleye sahip çıkması gerekmektedir. Zaten dinimizde de yetime sahip çıkmak sevapların en büyüğü olduğu gibi onlara zarar vermek de günahların en büyüklerindendir. Bu toplantıda sadece bir çocuğun hayatını kurtarmaya vesile olabilirsek yapılan bu çabaya değer” ifadelerine yer verdi.

 “KORUYUCU AİLELİK HER STK’NIN GÜNDEMİNDE OLMALIDIR”

Daha sonra söz alan Düsseldorf Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı ise, “Koruyucu aile belgeselinde gösterilen aileye atıf yaparak çok kültürlü bir toplumda yaşadığımızı belgeselde anlatılan çocuğun annesinin İtalyan, babasının Türk olduğunu, annenin intihar ettiğini, babanın çocuğunu terk ettiğini, ona sahip çıkan ailenin babasının Türk, annesinin Alman bir Müslüman olduğunu dile getirdi. 3 yaşında sahip çıkılan çocuk bugün üniversiteyi bitirdi. Yurda verilseydi o çocuğun kaderi çok farklı olurdu. Bugün toplantımızda biraz sonra tecrübelerini aktaracak olan koruyucu ailemizin aldığı çocuk da alkolik bir anneden yeni doğmuş bir bebekti ve doktorlar yaşayamaz diyorlardı. Şu an o çocuk 7 yaşına geldi ve sağlıklı bir şekilde büyüyor. Bu örneklerden yola çıkarak koruyucu ailelik her STK’nın gündeminde olmalıdır. Almanya’da 2600 camimiz varsa her camide en az bir tane koruyucu aile olmalıdır. Sadece sofranıza bir tabak daha fazla koyacaksınız. 28.‘sini yaptığımız bu toplantımıza yeni bir boyut katmak istiyoruz. Vasilik konusu. Bugün Almanya’nın gençlik dairelerinde vasilik konusu da sıkıntılı bir konudur. Bir vasiye bazen 50’den fazla çocuk düşmektedir. Bu durumda çocuklarla gerektiği gibi ilgilenilememektedir. Bugün nasıl vasi olunabileceği konusu da anlatılacaktır” şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.