…
…
…
28 Mart 2022, Pazartesi Stuttgart, Almanya

“Eğitim Geleceği Güvenceye Alır” Temalı Meslek Eğitim Fuarı Düzenlendi


Stuttgart Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği ile Stuttgart Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğinde Türk kökenli gençlere yönelik olarak Türk ve Alman firmalarının katıldığı bir Meslek Eğitim Fuarı düzenlendi.

Stuttgart Sanayi ve Ticaret Odası'nda, “Eğitim Geleceği Güvenceye Alır” temasıyla düzenlenen fuara katılımcıların ilgisi oldukça yoğundu.

Çeşitli sektörlerden 50’ye yakın Türk ve Alman menşeli firma ile Sanayi ve Ticaret Odası, İş Ajansı fuarda stant açarak, sundukları meslek eğitim ve kariyer imkânlarını tanıtıp, gençlere başvurularını doğrudan yapmaları konusunda fırsat sundular. Ayrıca, gençler meslek eğitimi ile ilgili sorularına muhataplarından yanıt alarak, doğru meslek seçimi konusunda verilen danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi aldılar.

Staj ve meslek eğitim imkânları hakkında fuarı ziyaret ederek bilgi alan gençlerin yoğun katılımı nedeniyle katılımcı firma temsilcileri, bu tür etkinliklerin gençlerin meslek yeri bulmalarında; firmalar için ise gençleri yakından tanımada çok faydalı olduğunu belirterek fuarların devamını talep ettiler.