…
…
20 Mart 2022, Pazar Hamburg, Almanya

Almanya’da Vatandaş Buluşması Devam Ediyor


Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara ve Ataşeliğimiz Sosyal Hizmet Uzmanı Hasan Basri Arıcı, Milli Eğitim ve Din Hizmetleri Ataşeleri ile birlikte görev bölgelerindeki derneklerde bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

Toplantılarda vatandaşlarımızın sosyal güvenliklerini ilgilendiren konular, meslek eğitimi, Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri gibi konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca vatandaşlarımızın soruları cevaplandırılıyor, karşılaştıkları sorunların çözümleri ile ilgili izleyecekleri yol ve yöntemler hakkında bilgiler veriliyor.

20 Mart Pazar günü Hamburg Merkez Alevi Toplumu Derneği, geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Toplantının açılışında konuşan Başkonsolos Emine Derya Kara, “Herkes kanun önünde eşittir. Devletimiz vatandaşlarına hizmet sunarken de bu anlayışla hareket etmektedir. Görev bölgemizde yaşayan Alevi vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde yaptıkları çalışmalar önemlidir, sorunların çözümüne yönelik her türlü katkıyı sağlamak için çalışıyoruz“ diye konuştu.

Çalışma Ataşeliği Sosyal Hizmet Uzmanı Hasan Basri Arıcı ise, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın sosyal güvenlikleri, çocukların ve gençlerin meslek eğitimi almaları gibi konularda bilgi vererek, vatandaşlarımızın her türlü sorunlarının çözümünde yardımcı olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından vatandaşlarımızdan gelen sorular cevaplandırıldı. Hamburg Mitte Alevi Toplumu yetkilisi Hülya Çağrı da toplantı davetlerine katılan Başkonsolosluk heyetine teşekkür ederek, bu toplantıları ilerleyen dönemlerde tekrarlayacaklarını ifade etti.