…
…
…
…
12 Mayıs 2022, Perşembe Yogyakarta, Endonezya

G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun 2022 Yılındaki İkinci Toplantısı Endonezya’da Düzenlendi.


G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun Endonezya Dönem Başkanlığı çerçevesinde 2022 yılındaki ikinci toplantısı, 10-12 Mayıs 2022 tarihlerinde Endonezya’nın Yogyakarta şehrinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel Müdürlüğümüzden Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Çağatay Halat, Çalışma Uzmanı Şahin Metin, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden Çalışma Uzmanı Selçuk Yaşar ile Hazine ve Maliye Bakanlığından Hazine Uzman Yardımcısı Damlanur Arslantaş’tan oluşan bir heyet katıldı.

Söz konusu toplantıda, G20 üyesi ülkeler, davetli ülkeler ile uluslararası kuruluşlar tarafından, Endonezya Dönem Başkanlığının istihdam alanındaki üçüncü ve dördüncü önceliği olan “değişen çalışma koşulları bağlamında sürdürülebilir istihdam yaratma” ile “tüm çalışanlara yönelik daha etkili koruma ve artan dayanıklılık için iş güvencesi sisteminin uyarlanması” konularıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Genel Müdürlüğümüz tarafından da, “değişen çalışma koşulları bağlamında sürdürülebilir istihdam yaratma” önceliği altında Ülkemizde KOBİ’lerin istihdam yaratmadaki rolü ve önemi, KOBİ’lerin desteklenmesi ve girişimciliğin artırılmasına yönelik uygulanan programlar ile Kovid-19 salgınında KOBİ’lere sağlanan destekler konusunda katılımcılara bilgi verildi.

Toplantıda 2015 yılında Ülkemiz Dönem Başkanlığında geliştirilen “G20 Beceriler Stratejisi”nin güncellenmesi konusu ile 14 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı sonunda kabul edilmesi öngörülen Bakanlar Bildirgesi de tartışıldı. Toplantı kapsamında ayrıca G20 İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı’nın eş başkanları olarak Ülkemiz ve Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri tarafından ortak bir sunum yapılarak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.