…
…
…
…
…
09 Kasım 2019, Cumartesi

Bakanlığımız Heyeti, Azerbaycan’ı Ziyaret Etti


Türkiye ile Azerbaycan arasındaki Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin sağlık sigortasıyla ilgili hükümlerinin uygulanmasıyla ilgili istişarelerde bulunmak ve Bakanlığımız görev alanına giren konularda iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim BAĞLI’nın başkanlığındaki bir heyet, 5-9 Kasım 2019 tarihleri arasında Azerbaycan Cumhuriyeti Kurumlarına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, Ülkemiz heyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Zorunlu Sağlık Sigortası Devlet Ajansı ve Devlet Sosyal Müdafaa Fonuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim BAĞLI’nın başkanlığındaki Ülkemiz heyeti ile ilgili Azerbaycan Kurumları Üst Yöneticilerinin başkanlık ettiği Azerbaycan heyetleri arasında Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin sağlık sigortasıyla ilgili hükümlerinin uygulanmasına ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi.

SGK Başkanı Bağlı ve beraberindeki heyet, A.C. Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakan Yardımcısı Anar KERİMOV ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında iki ülke arasındaki dost ve kardeşliğe vurgu yapan Heyet Başkanları, iki Ülke Bakanlıkları arasındaki işbirliğinin daha ileriye götürülmesi hususundaki ortak görüşlerini ifade ettiler.