…
…
…
07 Ekim 2020, Çarşamba Ankara, Türkiye

AGİT Heyeti Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsan Ticaretiyle Mücadele Özel Temsilcisi ve Koordinatörü Valiant Richey ve beraberindeki heyet ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

En son 2016 yılında Türkiye’ye gelen AGİT heyeti, o dönemden bu yana kaydedilen gelişmeler hakkında bilgi almak üzere ülkemizdeki ilgili kurumları ziyaret etti.

Özel Temsilci Richey ve beraberindeki heyet, Dış İlişkiler Genel Müdürü Oğuz Tuncay başkanlığındaki Bakanlığımız heyetiyle de bir araya geldi.

Genel Müdür Oğuz Tuncay, heyetin ziyaretinin, ülkemizin bu alanda kat ettiği mesafenin görünürlüğü açısından önemli olduğunu belirtti.

İnsan ticareti suçunun mağdurlarının, büyük oranda kadınlar ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Genel Müdür Oğuz Tuncay, Bakanlığımıza bağlı kadın konukevlerinde şiddet mağduru tüm kadınların ve beraberindeki çocukların, statülerine ve uyruklarına bakılmaksızın hizmetlerden yararlanmakta olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak, mağduriyetlerin önlenmesi ve mağdurlara yardım sağlanması noktasında görev alanına giren her tür çalışmanın yapıldığını belirten Genel Müdür Oğuz Tuncay, ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin önemine değinerek Bakanlığımızın bu alanda yürüttüğü proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Özel Temsilci Richey, insan ticareti konusunda Bakanlığımızda çalışan tüm birimleri görmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı ve sırasıyla çocuklar, kadınlar, iş teftişi ve çalışma izinleri alanlarında insan ticaretinin önlenmesi ve insan ticareti mağdurlarına sağlanan hizmetlerle ilgili sorular yöneltti.

Birim temsilcilerinin kendi alanlarındaki bilgi paylaşımının ardından AGİT heyetinin sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.