…
…
28 Mayıs 2024, Salı Çankaya

"Dijital ve Yeşil Dönüşüm Odağında Çalışma Hayatının Geleceği" Semineri Gerçekleşti


Çalışma Genel Müdürümüz Dr. Mehmet Baş, Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Dijital ve Yeşil Dönüşüm Odağında Çalışma Hayatının Geleceği" seminerine katıldı ve öğrencilere hitap etti.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun düzenlediği "Dijital ve Yeşil Dönüşüm Odağında Çalışma Hayatının Geleceği Semineri" 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 14.00'da Basri Kocabalkan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çalışma Genel Müdürümüz Dr. Baş, konuşmasında dijitalleşme ve yeşil dönüşüme bağlı olarak dünyaya ve çalışma hayatında hızlı bir değişim yaşandığını vurguladı. Gençlerin mevcut becerilerine yeni beceriler ekleyerek bu değişime ayak uydurması gerektiğini belirtti. Bu süreçte dünya vatandaşı olmanın öneminin altını çizerken yabancı dil bilmenin önemini vurguladı. Ayrıca gelecekte iş dünyasında meydana gelecek değişiklikler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Seminerde ayrıca, Çalışma Uzmanı Fatma Temiz, "Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Adil Geçiş" konulu sunumunu yaptı.  Sunumunda yeşil ve dijital dönüşüm süreçleri, dünya ve ülkemizdeki gelişmeler ile ilgili bilgiler paylaştı. Dönüşümün iş süreçlerine entegrasyonu, beceri ve mesleklere etkisine yönelik bilgiler verdi. Ek olarak gelecekte sektörlerin ihtiyaç duyacağı beceriler konusunda bilgi vererek gençlerin sürece adapte olması için edinmeleri gereken beceriler ve yapması gerekenler konusunda öneriler verdi.

Katılımcılar, seminer boyunca dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.