…
…
…
…
…
…
23 Ekim 2019, Çarşamba

Yurtdışındaki Sorunlar ‘Ne Yapmalı?’ Programı ile Çözüm Buluyor


Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları TRT TÜRK ve Genel Müdürlüğümüzün ortak yapımı olan ‘Ne Yapmalı?’ adlı programda ele alınıyor.

TRT TÜRK kanalında her hafta Pazar günleri TSİ 15:00’te canlı olarak ekranlara gelecek olan ‘Ne Yapmalı?’ adlı programın 20 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan ilk bölümü yoğun ilgiyle izlendi.

Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Oğuz TUNCAY’ın konuk olarak katıldığı ilk programda, yurtdışı göçün geçmişten günümüze uzanan hikâyesine, dönüşümüne ve barındırdığı güncel sorunlarına yer verildi.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün TRT ile işbirliği içerisinde belirlediği konuların ele alınacağı ve Genel Müdürlüğümüzden uzman konukların ağırlanacağı programda, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler alanında karşılaştıkları sorunlar incelenecek, Twitter üzerinden #neyapmali etiketi ile ve neyapmali@trt.net.tr adreslerinden vatandaşlarımızın ilettikleri sorulara cevap verilecek.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar, sosyal güvenlik hakları, koruyucu aile olma bilinci, sosyal hizmetlere erişim, uyum problemleri, mesleki eğitim gibi konuların işleneceği bölümleri kaçıranlar, Salı günleri 22.55’te tekrar bölümleri izleyebilecekleri gibi TRT TÜRK Youtube kanalından da yayınlanmış tüm bölümleri izleyebilecek.