…
…
…
…
21 Ocak 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Ülkemiz ile İsviçre Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın Uygulanmasına İlişkin Hususlara Yönelik Toplantı Gerçekleştirildi


Türkiye-İsviçre Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın uygulanmasına ilişkin hususlara yönelik iki ülke heyetleri arasında video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirildi.

1 Mayıs 1969 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İsviçre Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması”, 1972 yılında yürürlüğe girdi. İki ülke vatandaşlarını ilgilendiren bu önemli anlaşma, Türkiye’den İsviçre’ye işgücü göçü için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

İki ülke arasında yarım asrı aşkın bir süredir yürürlükte bulunan bu Anlaşmanın uygulanmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla iki ülke heyetleri arasında video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye heyetine Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürü Oğuz Tuncay, İsviçre heyetine ise Federal Sosyal Güvenlik Kurumu Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Stephan Cueni başkanlık etti.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Genel Müdür Oğuz Tuncay, anlaşmanın imzalanmasından bu yana geçen zaman zarfında iki ülke mevzuatında değişiklikler olduğunu hatırlattı ve “İsviçre’deki Türkler başarılı bir entegrasyon örneği göstermiş ve içinde yaşadıkları toplumun kalkınması ve refahı için önemli katkılar sağlamıştır. Yarım asrı aşkın bir süredir yürürlükte bulunan bu anlaşmanın uygulanması sırasında ortaya çıkan meselelerin heyetlerimiz arasında görüşülmesini önemsiyor ve bu toplantı sırasında ortaya çıkacak çözümlerin iki ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik hak ve menfaatlerinin korunmasında önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıda, vatandaşlarımızın sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasında yürürlükte bulunan sosyal güvenlik anlaşmasının günümüz koşulları da dikkate alınarak güncellenmesi kapsamında gündemdeki konular ele alındı.