…
…
…
24 Kasım 2020, Salı Ankara, Türkiye

Türkiye-Katar Ortak Çalışma Komitesi İkinci Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirildi


İlki geçtiğimiz yıl Doha’da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Ortak Çalışma Komitesi’nin ikinci toplantısı Ülkemiz ev sahipliğinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile Katar İdari Gelişim, Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Muhammed Hassan Al-Obaidly başkanlık etti.

Toplantıda, iki ülke arasında 1986 yılında imzalanmış olan mevcut İşgücü Anlaşması’nın uygulanmasının ele alınması, nitelikli Türk işgücünün Katar’da istihdamına yönelik Türkiye-Katar Ortak İstihdam Fuarı düzenlenmesi ve Kovid-19 salgınının işgücü piyasalarına etkileri ile mücadelede iki ülkenin tecrübelerinin paylaşımı gibi konular ele alındı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’de çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri paylaştı ve “Katar’ın, ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü Türkiye’den karşılaması için işbirliğimizi önemsiyoruz” dedi. Bakan Yardımcısı Erdem, son dönemde Katar’da çalışma hayatında yapılan köklü değişikliklerin vatandaşlarımızı Katar’da çalışmaya teşvik ettiğini belirterek “Sayın Bakanlarımızın mutabık kaldığı üzere, ortak bir Türkiye-Katar İstihdam Fuarı düzenlenmesi de çok faydalı olacaktır. Bu fuarın İstanbul’da düzenlenmesi için çalışmalarımıza başlamıştık. Ancak malum salgın nedeniyle Türkiye-Katar Ortak İstihdam Fuarı’nın sanal ortamda düzenlenmesi hususunu değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Katar İdari Gelişim, Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Muhammed Hassan Al-Obaidly de Katar’ın ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü öncelikli olarak Türkiye’den karşılamaya çalıştıklarını belirterek, düzenlenmesi planlanan Türkiye-Katar Ortak İstihdam Fuarı’nın sanal ortamda yapılması için teknik bir heyetin oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından teknik heyetler gündem maddeleri üzerinde görüşlerini paylaştı ve toplantının sonunda iki ülkenin de Kovid-19 salgınının çalışma hayatına olumsuz etkilerini bertaraf etmeye yönelik aldıkları tedbirler karşılıklı olarak paylaşıldı.