…
…
…
20 Mart 2019, Çarşamba Stuttgart, Almanya

Stuttgart’ta Vatandaş Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor


Stuttgart Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğimiz, gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam ediyor.

15 Mart 2019 günü Almanya'nın Esslingen şehrinde bulunan DİTİB, İGMG ve Türk Federasyon Cemiyetleri’ni ziyaret eden Ataşeliğimiz, vatandaşlarımızla bir araya gelerek, emekli ve yaşlı vatandaşlarımızı ilgilendiren konulara değinip, katılımcılara Türk ve Alman mevzuatındaki son değişiklikler ve buna göre dikkat edilmesi gereken hususlar ile yurt dışı borçlanma konularında bilgi verdi.

15-16 Mart tarihlerinde ise Almanya’nın Ludwigsburg şehrinde düzenlenen meslek eğitim fuarı ziyaret edilerek, katılımcı firma ve kuruluşların temsilcileri ile görüşüldü. Ayrıca, Başkonsolosluğumuz ile Stuttgart Sanayi ve Ticaret Odası’nın işbirliğinde ilerleyen dönemde düzenlenecek meslek eğitim toplantısı hakkında fuar merkezinde yetkililerle bir görüşme gerçekleştirildi.

Stuttgart Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğimiz tarafından son olarak 16 Mart 2019 günü Giengen şehrinde bulunanTürk İslam Kültür Derneği’nde vatandaş bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda katılımcılara, Bakanlığımızın görev alanına giren konularda, mesleki eğitim ve yurt dışı borçlanma konuları ile Türk ve Alman mevzuatındaki son değişiklikler hakkında bilgiler verilip, katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.