…
…
07 Mart 2024, Perşembe

Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı heyeti, Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Almanya Federal Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Anette Kramme başkanlığındaki heyet, Bakanığımızı ziyaret ederek, Bakanlıklararası ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliği olanaklarını ele aldı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Anette Kramme liderliğindeki heyet, 21 Mayıs 2024 tarihinde Bakanlığımıza bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye tarafını temsilen Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem'in başkanlık ettiği görüşme, Türkiye ile Almanya arasındaki uzun süredir devam eden ilişkilere odaklandı. Dr. Ertem, Almanya'daki Türk toplumunun ülkeye önemli katkılar sağladığını belirterek, karşılaşılan sorunları da dile getirdi.

Özellikle, Ortak Çalışma Grubu'nun yeniden canlandırılmasına yönelik niyetlerini ifade eden Dr. Ertem, Almanya'nın bu konudaki görüşlerini aldı.

Alman heyeti, iki ülke arasındaki toplumsal ve ekonomik ilişkilerin göz önüne alındığında Ortak Çalışma Grubu'nun önemine vurgu yaparak, grubun yeniden faal hale getirilmesinden memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Ayrıca, dijitalleşme/yeşil dönüşüm, nitelikli işgücü göçü ve Alman sigortalılarının rehabilitasyon süreçlerinin Türkiye'de ele alınabileceğini belirterek, karşılıklı paylaşım ve değerlendirmelerin yapılması gerektiğini vurguladılar.

Görüşmenin sonunda, 2023 yılı Mart ayında süresi dolan “Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü” yenilendi.