…
…
07 Mart 2024, Perşembe

Almanya Heyeti, Genel Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti


Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığından bir heyet, Bakanlığın Avrupa ve Uluslararası İstihdam ve Sosyal Politika Genel Müdürü Dr. Carsten Stender başkanlığında Genel Müdürlüğümüze bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Heyette ayrıca AFC Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Uzmanı Josefin Pfeuer, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinden Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Müşaviri Gabriele Weinhold ile Müşavirlik Uzmanı Sinan Zeyneloğlu yer aldı. Genel Müdürlüğümüzü ise Genel Müdür V. Oğuz Tuncay, Genel Müdür Yardımcısı V. Ahmet Nazif Garibağaoğlu ve Çalışma Uzmanı Atilla Ethem Zeybek temsil etti.

5 Mart 2024 tarihinde, Genel Müdürlük makamında gerçekleşen toplantıda, Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Anette Kramme’nin Mayıs ayında Bakanlığımıza yapacağı ziyaret ve Bakanlıklararası Ortak Çalışma Grubunun yeniden canlandırılması konuşuldu.

Ayrıca, toplantıda Almanya’daki Türk toplumunun meslek eğitimi, işsizlik/istihdam, emeklilik, bakım hizmetleri alanındaki sorunları, Almanya’ya vasıflı işgücü göçü, Türkiye’deki gençlerin mesleki gelişimi ve Suriyeli sığınmacılara yönelik Ülkemizde uygulanan projeler ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.