…
…
…
…
…
…
…
07 Eylül 2023, Perşembe

Özbekistan İstihdam ve Yoksulluğun Azaltılması Bakan Yardımcısı Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Özbekistan İstihdam ve Yoksulluğun Azaltılması Bakan Yardımcısı Sayın Turdiboyeva Rano ESHOVNA ve beraberindeki heyet 7 Eylül 2023 tarihinde Bakanlığımızı ziyaret ederek Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet AYDIN ile bir görüşme gerçekleştirdi.

KOSGEB tarafından yürütülen bir proje çerçevesinde ülkemizde bulunan Bakan Yardımcısı Sayın ESHOVNA, çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında yürütülmesi planlanan geliştirici reform çalışmaları kapsamında olası işbirliği imkânlarını görüşmek üzere Bakanlığımızı ziyaret etti.

Görüşmede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket MİRZİYOYEV’in girişimleri ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyileştiğine dikkat çekildi. Konuk heyetin, özellikle mesleki eğitim, kadın istihdamı, sosyal güvenlik sistemi, sağlık sigortası ve yurt dışında yaşayan işçilere yönelik politikalarda Türkiye’nin tecrübelerinden istifade etmek isteklerini beyan etmeleri üzerine, Ülkemiz uygulamaları hakkında bilgi veren Sayın Bakan Yardımcımız, “İyi uygulamaların Özbekistan ile paylaşılmasını istiyor ve önemsiyoruz, iki ülke ilişkilerini güçlendirmeye yönelik başlatılmış olan süreçte bizler de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 2022 yılında bir mutabakat zaptı imzaladık. Bu mutabakat çerçevesinde tecrübe paylaşımında bulunmayı ve işbirliğimizi artırmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyareti kapsamında Sayın Bakan Yardımcısı Bakanlığımız ilgili kurumları SGK ve İŞKUR’u da ziyaret ederek SGK Başkan Yardımcısı Lütfi AYDIN ve İŞKUR Genel Müdürü Samet GÜNEŞ ile bir araya geldi. Sayın Turdiboyeva Rano ESHOVNA ve beraberindeki heyete, başta sağlık sigortası uygulamaları ve mesleki eğitim konuları olmak üzere SGK ve İŞKUR çalışmaları hakkında bilgi verildi.