…
…
…
04 Ekim 2022, Salı Ankara, Türkiye

OECD Ekonomik Gelişmeleri İnceleme Komitesi Heyeti Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde yer alan Ekonomik Gelişmeleri İnceleme Komitesi heyetini kabul etti.

OECD Ekonomik Gelişmeleri İnceleme Komitesi (EDRC), her iki yılda bir üye ülkelerdeki ekonomik gelişmeler konusunda ülke raporları yayımlıyor. “EDRC 2022 Türkiye Raporu” da Nisan ayında yapılan teknik toplantılar neticesinde taslak olarak hazırlandı.

Taslak ile ilgili Bakanlığımız görev alanına giren konularda fikir alışverişinde bulunmak üzere EDRC üyelerinden oluşan bir heyet, 4 Ekim 2022 tarihinde Bakanlığımızı ziyaret etti.

Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik başkanlığındaki heyet ile bir araya gelen OECD Ülke İncelemeleri Bölümü Direktör Yardımcısı Vincent Koen, toplantıda, “EDRC 2022 Türkiye Raporu”na ilişkin genel bulgu ve önerilerini paylaştı.

OECD heyetinin rapora ilişkin sunumunun ardından Bakan Yardımcımız ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Çalışma Genel Müdürlüğü yetkilileri, raporda Bakanlığımızla ilgili tespit ve önerilere ilişkin görüş ve değerlendirmelerini dile getirdi.