…
…
07 Temmuz 2020, Salı Ankara

OECD Bakanlar Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı Videokonferans Yöntemiyle Düzenlendi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, COVID-19 gündemiyle sanal ortamda gerçekleştirilen OECD Bakanlar Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

“İyileşme için Kapsayıcılık ve İstihdam Politikaları” başlığıyla düzenlenen toplantıda, gelir dağılımında ve fırsatlarda artan eşitsizlik, COVID-19 küresel salgınının istihdam ve sosyal birlik üzerindeki etkileri, işçilerin, şirketlerin ve toplumun en hassas kesimlerinin korunmasını amaçlayan uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulunularak, bu bağlamda COVID-19 sonrası iş imkânlarının artırılma yolları tartışıldı.

Türkiye’nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından temsil edildiği toplantıya 37 OECD ülkesinin Çalışma, Sosyal İşler ve Ekonomi Bakanları’nın yanı sıra, Kosta Rika ve Avrupa Birliği temsilcileri de katıldı. Toplantıya ayrıca, 7 milyondan fazla şirketi temsil eden küresel bir üyeliğe sahip uluslararası bir iş ağı olan “İşveren ve Sanayi Danışma Komitesi” (BIAC) ile “İşçi Sendikaları Danışma Komitesi” (TUAC) de katıldı.

Bakan Selçuk, toplantıda yaptığı konuşmada ülkemizin salgınla mücadele kapsamında “Sosyal Koruma Kalkanı” adı altında aldığı etkin tedbirler ve çalışma hayatına ilişkin verilen destekler hakkında bilgi vererek Türkiye’nin tecrübelerini paylaştı.

Toplantının kapanışında, kriz döneminde alınan tedbirlere rağmen “OECD İstihdam Görünümü 2020 Raporu”nun dramatik bir görüntü çizdiği belirtilerek önümüzdeki dönemde, en azından aşı bulunana kadar virüsün kontrol altında tutulmasının, ekonomilerin yeniden açılmaya devam etmesinin, sosyal koruma sistemlerinin geliştirilmesinin ve savunmasız grupların korunmasının ne kadar önemli olduğunun altı çizilerek, uluslararası işbirliğinin gerekliliği bir kez daha vurgulandı.