…
…
…
15 Ekim 2019, Salı

IFRC ve Türk Kızılay Heyeti Sayın Bakanımızı Ziyaret Etti


Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Sayın Elhadj As SY ile IFRC Başkan Vekili ve Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem KINIK, IFRC ile Ülkemiz kurumları arasındaki insani alandaki çalışmalarda uyumun geliştirilmesine yönelik çabalardan duyulan memnuniyeti ifade etmek üzere, 14 Ekim 2019 günü Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK’u ziyaret etti.

Görüşmede Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Suriye’deki iç savaş sebebiyle kaçarak Ülkemize sığınan Suriyelilerin sosyal yaşama katılımlarını desteklemek amacıyla geliştirilen Sosyal Uyum Programı kapsamında gösterdikleri çaba ve Bakanlığımızla yürüttükleri iş birliği sebebiyle heyete teşekkür etti. Sayın Bakanımız görüşmede din, etnik köken, inanç temelinde hiçbir ayrım göstermeksizin Ülkemize sığınan tüm mazlum insanlara ülke ve millet olarak kucak açıldığını vurgulayarak Suriye’deki insani krizin başladığı günden bugüne kadar eğitim, barınma, sağlık başta olmak üzere birçok alanda bugüne kadar yaklaşık 40 milyar dolar kadar bir kaynağın, Suriyeli sığınmacılara harcandığına işaret etti.

Suriyeli sığınmacılara sağlanan destek konusunda başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer dünya ülkelerinin Türkiye’ye daha fazla destek olması gerektiğini vurgulayan Sayın Bakanımız, ziyaretleri sebebiyle IFRC Genel Sekreteri Sayın Elhadj As SY ve Türk Kızılay Genel Başkanı Sayın Kerem KINIK’a var olan iş birliğinin artarak devam etmesi yönünde temennisini dile getirdi.

IFRC Genel Sekreteri Sayın Elhadj As SY, ziyaret taleplerini kabul etmeleri dolayısıyla Sayın Bakanımıza teşekkürlerini iletti. Bundan sonraki süreçte de IFRC, Türk Kızılay ve Bakanlığımız arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesini ümit ettiğini dile getirdi.

Görüşme, tarafların karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.