…
…
…
…
…
…
04 Şubat 2023, Cumartesi Jodhbur - Hindistan

G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun 2023 Yılındaki İlk Toplantısı Hindistan’da Düzenlendi


G20 İstihdam ve Çalışma Grubu’nun Hindistan Dönem Başkanlığı çerçevesinde 2023 yılındaki ilk toplantısı, 2-4 Şubat 2023 tarihlerinde Hindistan’ın Jodhpur kentinde düzenlendi.

Toplantıya Genel Müdürlüğümüzden Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Çağatay Halat, Çalışma Uzmanı Şahin Metin ile Hazine ve Maliye Bakanlığından Hazine Uzmanı Şaziye İrem Demir’den oluşan bir heyetle katılım sağlandı.

Söz konusu toplantıda, G20 üyesi ülkeler, toplantıya davet edilen ülkeler ile uluslararası kuruluşlar tarafından, Hindistan Dönem Başkanlığının istihdam alanında belirlemiş olduğu “Küresel Beceri Açıklarının Ele Alınması”, “Gig ve Platform Ekonomisi ile Sosyal Koruma”, “Sosyal Güvenliğin Sürdürülebilir Finansmanı” adlı öncelik alanlarında sunumlar yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüz tarafından birinci öncelik alanı olan “Küresel Beceri Açıklarının Ele Alınması” konusunda dünyada ve Ülkemizdeki duruma ilişkin bilgiler içeren bir sunum yapıldı.

Bir sonraki G20 İstihdam ve Çalışma Grubu Toplantısının 3-5 Nisan 2023 tarihlerinde Hindistan’ın Guwahati kentinde düzenlenmesi öngörülmektedir.