…
…
…
…
…
15 Haziran 2022, Çarşamba Cenevre, İsviçre

G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun 2022 Yılındaki Üçüncü Toplantısı Cenevre’de Düzenlendi.


G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun Endonezya Dönem Başkanlığı çerçevesinde 2022 yılındaki üçüncü toplantısı, 14-15 Haziran 2022 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre şehrinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel Müdürlüğümüzden Genel Müdür Yardımcısı Ali Aybey, Çalışma Uzmanı Medeni Can Akın, Cenevre Çalışma Müşavirliği personeli Fatih Acar ile Hazine ve Maliye Bakanlığından Hazine Uzman Yardımcısı Damlanur Arslantaş’tan oluşan bir heyet katıldı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen 110. Uluslararası Çalışma Konferansının ardından düzenlenen söz konusu toplantıya, G20 üyesi ve davetli ülkeler ile uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 14 Eylül 2022 tarihinde Bali’de düzenlenecek olan G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı sonunda kabul edilmesi öngörülen Bakanlar Bildirgesi üzerinde müzakerelere başlandı. Bildirge üzerinde yürütülen görüşmelerde, G20 Endonezya Dönem Başkanlığının istihdam alanındaki öncelikleri olan “engelli istihdamı, mesleki eğitim, sürdürülebilir istihdam oluşturma ve iş yaşamında etkili koruma” konuları hakkında G20 ülkelerinin görüşleri ele alındı.

Söz konusu çalışmaların, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek ilave toplantılarla tamamlanması bekleniyor.